Кои са книгите, които четем през юли 2020?

Какво четем през юли - месец на протести, дъжд и обещание за малко слънце

Въпреки сложната епидимологична обстановка в страната и света, която проваля много от приключенските ни планове, лято 2020 идва с вдъхновяващ заряд от книги. 

Представяме ви кратка селекция на книгите, които ние ще четем през юли на плажа. Или на терасата.

“Деми-монд: Зима” от Род Рийс, Студио “Артлайн”, 22лв.

Род Рийс създава невероятно харизматичен свят във виртуална реалност, населена с жестокост и хаос, управляван от психопати, безумци и религиозни фанатици. Едно момиче се оказва в центъра на този водовъртеж, въоръжена единствено с предупрежението, че ако умре там, умира и в Реалния свят…


„Рапсодия в Тоскана“ от Адам Шел, ИК „Сиела“, 14,90 лв.

Дебютният роман на американския писател Адам Шел е вдъхновяваща история, която разказва за изпепеляващата страст на забранената любов в малко тосканско селце през XVI век, където фикция и реалност се примесват с романтика и вулгарност, за да ни напомнят, че забраненият плод е най-сладък.

„Имението с ягодите“ от Лорън Дентън, Кръгозор, 18 лв.

„Имението с ягодите“ е дебютен роман на Лорън Дентън, който жъне успех – включен е в класациите на USA Today, Amazon и Wall Street Journal.

Сърдечна история с привкус на сочни, узрели ягоди. Книга за любовта, за семейството и приятелството, за значението на думата „дом“, за важните избори в живота. За едно място, което притежава силата да кара хората да остават.

„Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

Болезнено откровен и предизвикващ смях през сълзи, Марк Менсън предлага практически начини да промените житейските си нагласи и да развиете потенциала си. Той ще ви убеди, че не трябва да ви пука за повечето неща. Трябва да ви пука само за най-важните. И тази книга е едно от тях. Книгата е най-четеното нехудожествено заглавие на „Амазон“ през 2017 г. и бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс“

„Пеперуда в леда“ от Силвия Дей, „Софтпрес“, 11,99лв.

След световния успех на поредицата „Кросфайър“, продадена в десетки милиони копия в целия свят, „Пеперуда в леда“ запознава читателите с новите герои на Силвия Дей – доктор Тийгън Рансъм и Гарет Фрост. Книгата разказва за тяхното страстно пътуване към опрощението и надеждата, за намирането на спасение и нова посока един в друг. Една история за това колко крехка и уязвима може да е човешката душа и колко красота носи в себе си, когато я пуснеш на свобода. Като полет на пеперуда.

„Бел Ами“ от Ги дьо Мопасан, „Захари Стоянов“, 15лв.

Поредица „Шедьовър“ представя на българския читател безсмъртни образци на световната литература. Една от най-известните творби на Мопасан е романът „Бел Ами“ (1885), в който се разказва за безскрупулността на тогавашния политически и журналистически елит.

А вие какво четете? Ще се радваме да споделите с нас на страниците на социалните ни мрежи във Facebook или Instagram.


Абонирамент
Извести за
0 Коментари
Обратна връзка
Виж всички коментари