Коледно вълшебство в 5 жанра

Днес сме ви подготвили 5 заглавия, които да отговорят на читателския вкус на всеки от вас. Имаме предложения за хумор, мистерии, романтика, приключения и нещо за най-малките читатели. С удоволствие споделяме нашия избор и се надяваме, че той ще ви помогне да усетите коледния дух, ако снегът и коледните украси все още не са свършили тази задача.

 


Градче на име Коледа, Холи Мартин

Нийв има мечтаната работа – управител на бутиков хотел, който се намира на най-очарователния, покрит със сняг остров в Шотландия. Заедно със семейството си тя подготвя магическо коледно преживяване за гостите на хотела. Но топлината на празника не успява да стигне до сърцето й.

Причината е, че е оставила Оукли Рей – мъжът на мечтите й, да си отиде. За негово добро. За да може той да приеме неустоимо професионално предложение и да сбъдне мечтите си.

Сега Нийв има тайна, която се опитва да запази, а когато Оукли пристига на острова за Коледа, това става все по-трудно. Колкото и да го отрича, старата искра все още е там. Но може ли да си позволи отново да се влюби в него, след като той вероятно няма да остане?

 

Мистерии по Коледа, Колектив

Идва времето на най-светлите празници… но в нечии души се крие тъмнина. Вместо да раздават подаръци, те всяват хаос и смут. Разбойниците няма да се поколебаят да провалят коледното ви празненство, за да се докопат до това, което желаят. Ето защо дори по Коледа няма почивка за добрите детективи.

Героите се впускат смело в приключения, за да надделеят срещу злодеите, дръзнали да помрачат светлия празник. Но дали духът на Коледа няма да накара и най-закоравелия престъпник да намери в сърцето си поне мъничко доброта, за да направи ценен коледен подарък на най-нуждаещите се?

„Нови мистерии по Коледа“ е вълнуваща колекция от тринайсет разказа от най-добрите криминални автори – Агата Кристи, Томас Харди, Рекс Стаут, Елис Питърс, Айзък Азимов, Елъри Куин, О. Хенри и други.

 

Фалшивата брада на Дядо Коледа, Тери Пратчет

Мечтали ли сте си някога за една по-различна Коледа?

Пуйки и сладкиши, подаръци и песни – всички те започнаха малко да се… изтъркват.

Какво ще кажете да ги замените с огромен експлодиращ пай, доста гнусно снежно бебе и много услужлива яребица? Ами ако Дядо Коледа отиде да работи в зоопарка, обърне магазина за играчки с краката нагоре… или пък го арестуват за влизане с взлом?

Подарете си това празнично угощение и се потопете във фантастично смешния свят на сър Тери Пратчет. Тези разкази ще ви накарат да се смеете, да сумтите и плачете (от смях). Коледа никога няма да бъде същата!

 

100 развиващи игри: Коледа

Новото заглавие от любимата поредица 100 развиващи игри ще направи коледните празници още по-цветни и ще помогне на малчуганите да тренират своята фина моторика, наблюдателност и логика, докато се забавляват.

Детето ви ще се забавлява с часове със стоте коледни игри на страниците на книжката! Лабиринти, пъзели, судоку, търсене на разлики и задачки за наблюдателност – малчуганът ви ще се захване с удоволствие с всяко едно предизвикателство.

 

 

У дома за Коледа, Джени Хейл

Али Ричфийлд обича Коледа. Затова е на седмото небе, когато започва работа като управител на старото имение Ашфорд. А това включва и организирането на коледното тържество на семейство Марли. С бюджет, по-голям от всичките й спестявания, и цял отряд от персонала по поддръжката, това не би трябвало да е особено трудно… Срещайки се обаче с членовете на семейството, Али започва да се пита дали ще се справи със задачата.

Новият ѝ шеф – Робърт, може да изглежда великолепно, но е по-студен и от снега навън. Той отказва да се прибере за празниците. Неговият брат пък непрестанно флиртува с Али. Сестра им се появява в имението с целия си багаж, двете малки деца и новината за развода си. А деветдесет и две годишната им баба Пипа отказва да приеме решението на внуците си да продадат имението.

Али е решена на всичко, за да събере семейството и те да прекарат една последна и незабравима Коледа в родния си дом. Дори да й е нужно малко вълшебство. Тя не подозира обаче, че нейният живот също ще се промени завинаги. И Робърт Марли може би ще е замесен в това…


0 Коментари
Обратна връзка
Виж всички коментари