3 книжни фентъзи поредици, които четем през лято 2020

С настъпването нa месец август, екипът ни реши да ви сподели своите най-добри фентъзи попадения, подходящи за плаж и/или планина.

 


“Аса в Небето” от Дж. Р. Р. Мартин, издава “Сиела”, 20 лв.

 

След опус-магнум като “Игра на Тронове”, Дж. Р. Р. Мартин едва ли има нужда от представяне. А “Аса в Небето” е естествено и увлекателно продължение на поредицата от от мозаечни романи, разказващи вълнуваща алтернативна история на XX век.

 

 

 

 

 

“Змия и гълъб” от Шелби Махурин, издава “Ибис”, 16.90 лв.

 

Романът е отличен от „Амазон“ като КНИГА НА ГОДИНАТА (2019) и похвален от една друга наша любима писателка – Сара Дж. Мас. Подходящ е за всички, които харесват невъзможната любов, вещиците и доблестните герои.

 

 

 

 

 

“Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас, издава “Егмонт”, 19.90 лв.

 

Уникалната първа част на поредицата за убийцата Селена Сардотиен е категоризирана като фентъзи с елементи на хорър и определено задължително четиво за всички почитатели на жанра. Героинята е измъкната от затвора на Ендовер, за да се озове в плен на разкоша на кралския дворец. Принц Дориан предлага да й върне свободата, но при едно условие. Тя трябва да спечели състезанието за нов кралски убиец, а нейни опоненти ще са най-жестоките мъже в кралство.

 

 

 

 

 

А кои са вашите любими фентъзи попадения на лятото? Ще се радваме да споделите с нас тук или на страниците на социалните ни мрежи във Facebook или в Instagram.


0 Коментари
Обратна връзка
Виж всички коментари